Árvíz pusztít Nepálban

2021. június. 17 15:22

Heves esőzések okoztak árvizet Dél-Ázsiában: Bhutánban és Nepálban szerdán. 10 ember meghalt, többen megsérültek és egyre nő az eltűntek száma is.

Az elmúlt hét második felében heves monszun esőzés vette kezdetét Nepál és Bhután területén, mely a teljes hétvége alatt is kitartott. Folyók léptek ki medrükből, több tucat ház víz alá került. A hadsereg csónakokkal és helikopterrel menti a lakosságot.

Június 1. óta Nepál és Bhután egyes részein már 200 milliméternél is több csapadékot jegyeztek. Az előrejelzések szerint a jelenlegi esőzés – időnkénti erősödés mellett – hétvégére lassan lecseng, de újabb jelentős csapadék érkezik, mely főként Mianmar déli részein, Banglades déli területein, India északkeleti részein, valamint ismét Nepálban és Bhutánban jelentkezik majd.

Képek és borítókép forrása: Viral Nepal Facebook

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.