Az egész országban figyelmeztetés érvényes zivatarok veszélye miatt

2022. június. 01 8:58

A délelőtti órákban még keleten, majd estétől már ismét a nyugati megyékben kell újabb zivatarokra számítani, intenzív csapadék, helyenként jégeső kíséretében.

A szerda reggeli óráktól a zivatartevékenység kelet felé mozogva egyre inkább az Északi-középhegység térségére terjed át, de az Alföldön is előfordulhatnak helyenként zivatarok. Legtovább a keleti megyékben lehetnek zivatarok, amelyek a késő délelőtti, déli órákban elhagyják a térséget. Az erősebb gócokat intenzív csapadékképződés (akár 20 milliméter), szélerősödés és apró szemű jég kísérheti. Csütörtökre virradó éjszaka északnyugat felől ismét megnő a zivatarhajlam.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt az egész országra, a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.