Az egész országban heves zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2018. június. 07 10:40

Délnyugat felől több hullámban nedves levegő áramlik fölénk, így továbbra is kedvezőek a feltételek heves zivatarok kialakulásához.

Csütörtökön és pénteken összességében több helyen valószínű zivatarok kialakulása, melyek közül az intenzívebbek leginkább a délutáni, késő esti órákban fordulhatnak elő. Pénteken este délnyugat felől zivatarrendszer érheti el az országot. A zivatarokat néhol felhőszakadás (több, mint 30 milliméter, helyenként akár 50 milliméter is), 90 km/óra feletti széllökés, illetve jégeső (akár 2, 3 centiméter feletti jégátmérővel) kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre országszerte figyelmeztetést a felhőszakadás és a heves zivatarok várható kialakulása miatt.

Az OMSZ péntekre az egész országra figyelmeztetést adott ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, valamint a várhatóan heves zivatarok megjelenése miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.