Az egész országban zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2019. június. 17 11:13

Hétfőn és kedden is kedvezőek lesznek a feltételek az országban záporok, zivatarok kialakulásához. Hazánk teljes területén figyelmeztetés érvényes.

Folytatódik a zivataros időjárás, de hétfőn az ország középső-északi, valamint a nyugati részén kissé stabilabb lesz a légkör, kedden pedig északnyugaton a legkisebb az esély zivatar kialakulására. Hétfőn kiemelten az Alföldön az intenzívebb csapadékgócokból rövid idő alatt 30-50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat. Ott nagyobb eséllyel 60-80 km/órás széllökés és jégeső is társulhat hozzájuk, míg másutt ennél enyhébb kísérőjelenségek valószínűek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok várható kialakulására tekintettel a hétfői és keddi napra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.