Az egész országban zivatarok veszélyére figyelmeztetnek

2022. szeptember. 20 11:19

Északnyugat felől hűvös és váltakozó nedvességtartalmú levegő áramlik térségünk fölé. Továbbra is kedvező feltételek adódnak záporok, zivatarok kialakulásához.

Kedden napközben az ország keleti harmadán, illetve délnyugaton nagyobb eséllyel, északnyugaton és a középső országrészben elvétve alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket intenzív csapadék (általában 10-20 milliméter), átmeneti szélerősödés, apró szemű jég kísérhet. Éjszakára a zivatarok lecsengenek, legtovább délkeleten maradhat aktív a légkör. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hazánk teljes területére zivatar veszélye miatt, a keddi napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán főként a Dunától keletre alakulhat ki szórványosan zivatar a keddihez hasonló kísérőjelenségekkel. Estére ismételten stabilizálódik a légkör. Szerdán elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt a Dunától keletre fekvő területeken, valamint Tolna és Baranya megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.