Az egész országban zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

2019. június. 05 14:35

Szerdán és csütörtökön többfelé alakulnak ki zivatarok, szinte hazánk bármely pontján kell a megjelenésükre számítani.

Szerdán az országban többfelé valószínű zivatar egészen az éjféli órákig. Elsősorban a középső országrészben és a Dunántúlon kísérhetik intenzívebb kísérő jelenségek a zivatarokat, helyenként viharos (60-90 km/óra) szél, néhol felhőszakadás (több, mint 30 milliméter), illetve néhol jégeső (2 centiméter körüli vagy alatti átmérővel) kíséretében. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtök hajnalban a délnyugati részeken felhőszakadásra is van esély, majd éjfélig szórványosan várhatóak zivatarok, a délutáni, esti órákban a Dunántúlon és a középső országrészben. Néhol intenzívebb zivatar is kialakulhat viharos (60-90 km/óra) szél, jégeső (2 centiméter körüli jégátmérővel), felhőszakadás (több, mint 30 mm) kíséretében, másutt a gyengébb kísérőjelenségek a valószínűbbek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára és csütörtökre, hazánk teljes területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a felhőszakadás és a zivatarok veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.