Az idei tél egyik leghidegebb reggelére ébredtünk

2020. január. 07 9:15

Már hétfő reggel is megtapasztalhattuk, hogy a sarkvidéki eredetű, hideg levegő komolyabb fagyokat képes okozni. Kedd reggelre viszont még alacsonyabb hőmérsékletet mérhettünk.

Annak ellenére, hogy síkvidéki területeken sehol sincs összefüggő hótakaró az országban, több helyen -10 fok közelébe vagy az alá csökkent a hőmérséklet. A leghidegebbet “szokás szerint” Nógrád megyében, Zabaron mérték -13 fokkal, az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőhálózatában. A Kiskunság és a Nyírség homokos talajjal fedett területein szintén több helyen -10 fok alá csökkent a hőmérséklet.

Térkép forrása: met.hu

Kedd délutántól a magasban enyhülés kezdődik, így szerda reggel már hazánk jelentős részén jóval enyhébb idővel találkozhatunk és a hét további napjaiban sem kell komolyabb fagyokkal számolni.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pár fokos lehűlést hozott a front. A kültéri allergén gombák közül az az Alternária spóraszáma országosan a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.
A parlagfű virágporának koncentrációja a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, főleg az ország déli részén már egyre többfelé érheti el a magas szintet. Erős lesz az UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.