Bárhol kialakulhat zivatar, figyelmeztetés érvényes

2021. április. 20 10:53

Kedden és szerdán is hazánk nagy részén kedvezőek lesznek az időjárási feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Országszerte figyelmeztetés érvényes.

Kedden napközben a gyorsan növekedésnek induló gomolyfelhőkből a záporok mellett előbb valószínűleg az Alföldön, majd máshol is kialakulnak zivatarok. Estére gyengülnek a csapadékgócok, megszűnik a zivatartevékenység. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt az egész országra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán napközben a Dunától keletre várható elszórtan zivatarok kialakulása, melyek az esti órákra fokozatosan legyengülnek, illetve megszűnnek. A zivatarok környezetében mindkét nap kialakulhat intenzív csapadék (egy-egy helyen rövid idő alatt 20 milliméter körüli mennyiség), szélerősödés, valamint néhol jégeső is. Szerdán szintén az egész országban figyelmeztetés érvényes a zivatarok várható kialakulása miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.