Berobban a kánikula jövő hét elején

2017. május. 23 9:20

A változékony, gyakran szeles áprilisi és májusi idő után sokan vágynak már az igazi meleg, nyári időre. Már csak néhány napot kell várni és nem csak a naptárban érkezik meg a nyár.

Az idei év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk, ugyanis az eddigi szeles, változékony időt jövő hét elején egészen más jellegű időjárás váltja fel. Ennek az az oka, hogy a Földközi-tenger irányából meleg, száraz, szubtrópusi eredetű léghullámok árasztják el térségünket. Először a kontinens nyugati része lesz a célpont, majd hozzánk is elérkeznek a meleg légtömegek. A hőmérséklet csúcsértéke 6-8 fokkal az ilyenkor szokásos felett 28 és 33 fok között alakul majd.

Így aki teheti rögtön a nyár első napjait nyaralással kezdheti.

Az előrejelzésekből még nem látható pontosan meddig tart a nyár első hulláma, de abban biztosak lehetünk idén nem ez lesz az utolsó.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.