Budapest felé közelít a ciklon szeme

2017. november. 30 11:16

A szerda óta felettünk örvénylő mediterrán ciklon lassan északkelet felé mozdul el, centrumával épp az ország középső területein vonul át.

Az Olaszország északi része felett kifejlődött ciklon két napig térségünk felett ontja magából az esőt és a havat. A légörvény centruma a kora reggeli órákban érkezett hazánk fölé Horvátország irányából. Jelenleg a legalacsonyabb nyomás, azaz a ciklon szeme Fejér megye északi részén, a Velencei-tónál található. Az alábbi ábrán látható, hogy az óramutató járásával ellentétesen, spirálisan áramlik befelé a levegő a középpont irányába. A Dunántúlon északnyugati, míg a keleti területeken déli és keleti szél fúj. A következő órákban északkelet felé vonul tovább a ciklon, a középpontja 12-13 óra körül halad át Budapest felett. Majd este 19 óra táján hagyja el az országot Szlovákia felé, Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részénél.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.