Csütörtökön intenzív záporokra figyelmeztetnek

2018. május. 30 12:07

Az átmenti szünet után csütörtöktől ismét nagyobb számban alakulnak ki zivatarok az országban, amelyeket elsősorban a Dunántúl délnyugati részén intenzív csapadéktevékenység kísérhet.

Szerda délután az Északi-középhegység térségében és a nyugati határnál alakulhat ki egy-két zivatar szélerősödés, jelentősebb csapadék (5-15 milliméter) és kisméretű jég kíséretében.

Csütörtökön szintén a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten alakulhatnak ki zivatarok. Néhány zivatart – főként nyugaton – felhőszakadás (10-30 milliméter), szélerősödés és kisméretű jég kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre három nyugati megyére figyelmeztetést adott ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.