Délutántól felhőszakadásra, jégesőre figyelmeztetnek

2018. május. 24 11:42

Az ország nagy részén kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához. A várható felhőszakadás, jégeső és viharos szél miatt figyelmeztetés érvényes.

Csütörtökön és pénteken is több helyen kialakulhatnak zivatarok. Csütörtökön kisebb számban északkeleten, pénteken pedig a Dunántúl északkeleti felén és az Északi-középhegység nyugati tájain számíthatunk rájuk. Négy északkeleti megye kivételével az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarokat kísérő felhőszakadás miatt.

Éjszaka átmenetileg alább hagy a zivatartevékenység, főként csak a Dunántúlon dörrenhet meg helyenként az ég. A legjellemzőbb kísérőjelenség zivatarok környezetében továbbra is a felhőszakadás lesz (lokálisan 25-30 milliméter), illetve néhol viharos széllökés és egy-egy helyen jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy északi megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a pénteki napra a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.