Délutántól heves zivatarok is kialakulhatnak

2018. május. 02 8:26

A mai délutánon is magasra törnek a gomolyfelhők, amelyből főleg a nyugati tájakon záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Délutántól éjfélig a Dunántúlon, azon belül is várhatóan nagyobb számban a nyugati felében várható zivatar, míg jellemzően az Északi-középhegység térségében helyenként valószínű zivatarok kialakulása. Zivatarok környezetében viharos (60-75 km/óra) szél, intenzív csapadék (lokálisan 15-30 milliméter) csapadék és a Dunántúlon néhol jégeső (2 centiméter alatti átmérővel) is kialakulhat. A Dunántúl nyugati felében egy-egy intenzívebb vagy akár hevesebb zivatarra is van esély, lokálisan 30 mm körüli vagy azt meghaladó csapadékkal, 75 km/óra feletti széllökéssel és jégesővel (2 centiméter körüli vagy akár afeletti átmérővel). Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hat dunántúli megyére a várható zivatarok miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.