Egy ember, aki a tükörbe nézve mindig sarki fényt lát

2017. október. 04 13:56

Az Auróra Boreális ritka jelenség, ami gyakran megfogja szemtanúit. De ez az ember egyedi módját választotta, hogy lerója tiszteletét: rátetováltatta a fejére.

Egy texasi férfi a sarki fényről emlékezett meg, mikor a fejére tetováltatta az Auróra Boreális-t. A tetoválás elkészítése 17 órán keresztül tartott. Eddy Beard houstoni lakos elmondta, hogy személyesen láthatta a rendkívüli szépségű természeti jelenséget, ami ihletet adott legújabb tetoválásához.

“Láttam már korábban több sarki fény tetoválást, amiket a test különböző pontjaira készítettek” – mondta Beard, amikor arról mesélt, miért a fejére tetováltatta a jelenséget. “Máshol már nem volt hely a testemen és a fejtetoválást már évek óta fontolgattam.”

A tetoválás a remény szimbóluma is egyben Beard számára, aki a remekművet börtönben töltött évei után készíttette. Üzenete is van börtönviselt társai számára: segíteni és reményt adni szeretne sorstársainak az ítélet utáni nehéz, átmeneti időszakban.

Boldog és elégedett a végeredménnyel és elismeri hogy nem volt könnyű menet a 17 órát kibírni. Alapos munka volt tintába önteni a dolgot, amit egy idős barátja korona gyémántnak nevez.

kép forrása: weather.com

Beard télen kalap alá rejti a mesterművet, hogy ne fázzon a feje. Nyáron pedig az elszíneződéstől kell kalappal óvni a tetoválást. A nap kifakíthatja a tintát ezért néha restaurálásra lesz szüksége.

Beard elmondta, hogy a nyilvánosság kedvezően fogadta az új tetoválását. Környezete élvezettel fényképezkedik vele és szívesen kérik fel egy közös fotóra. Beard élvezi, hogy egy közösség tagja lehet és így új embereket ismerhet meg. Az eszmecseréket a tetoválásáról lehetőségnek tekinti hogy felemelő szavakat váltson embertársaival és terjessze a pozitív szemléletmódot. Elmondása szerint a sarki fény bizonyíték Isten mestermunkájára.

A sarki fény egy természetes fényjáték, ami a napból érkező elektromos töltött részecskék és a légköri gázok (oxigén és nitrogén) találkozásakor jön létre. Leggyakrabban a Föld mágneses pólusai környékén figyelhető meg az északi és a déli féltekén.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.