Egy tájfun is tiszteletét teszi az olimpiai játékokon

2021. július. 26 14:15

A Tokióban zajló olimpiai játékok épp az ottani tájfun szezonban került megrendezésre. Ennek jegyében nem csoda, hogy egy vihar pont a Japán főváros közlében csap le.

Várhatóan kedd hajnalban ér partot Japán keleti, északkeleti partjainál a Nepartak névre keresztelt tájfun. A vihar centruma valószínűleg elkerüli Tokiót, de a viharos szél és az intenzív esőzés érinteni fogja az olimpiai játékok helyszínét.

A Nepartak tájfun körülbelül 15 km/órás sebességgel halad északnyugati irányba. Az olimpia evezős versenyeit már át is ütemezték a tájfun közeledése miatt.

A fenti térképen a Nepartak tájfun előrejelzett útvonalát láthatjuk

A tájfun Japán partjai közelében még akár 140 km/órát meghaladó széllökéseket is produkálhat hétfőn késő este (fenti térkép), majd kedden fokozatosan veszít az erejéből, miközben lassan átkel Honsú szigetén.

 

 

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.