Éjjel érkezik a következő esőzés, óráról órára a csapadék útvonala

2019. november. 03 12:11

Az átmeneti esőszünetet követően éjszaka nyugat felől érkezik az újabb csapadékzóna.

Vasárnap a kora délutáni órákban – átmenetileg – mindenhol eláll az eső, legtovább északkeleten csapadékos az idő. Napközben a keleti országrészben egy-egy zápor kialakulhat, az ország nagyobb részén azonban nem várható számottevő csapadék.

Éjszaka, nyugat felől ered el ismételten az eső, mely hétfőn a reggeli, délelőtti órákig eléri a Duna vonalát. A csapadék zöme hétfőn, a délelőtti órákban hullhat, helyenként a 15 millimétert is meghaladhatja majd a jegyzett mennyiség. Vasárnap este északnyugaton, hétfő délelőtt általában az ország déli felén zivatarok is előfordulhatnak.

Az alábbi térképeken órás bontásban mutatjuk be az esőzés legvalószínűbb útvonalát, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap, 23 óra

Hétfő, éjfél

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.