Elképesztő timelapse készült Pécsről

2017. április. 07 11:13

"Túl a 65000. expómon, közel egy évnyi vesződés, sok-sok unalmas, és néha görcsölős óra után, végül elkészült a 3. Pécs timelapse-em."

Írta blogjában,  Csaba Imre fotós. Az egyetemista fiú a bejegyzésében több nehézségről is írt a videó elkészítésével kapcsolatba.

“Észrevehettétek, hogy 2 olyan felvétel is készült, amit motorizált sliderrel szoktak megvalósítani a kis távolság bejárása miatt. Mivel ilyen eszközöm nekem nincs, így maradt a jól bevált 3 lábú állvány. A Zsolnay negyednél a hídon kb. 2 centis ugrásokkal tettem odébb a kamerát, és mindezt úgy, hogy 1 méterre a kamerától a híd korlátai láthatóak.”

A végeredményt itt mutatjuk:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nagy lesz a hőség a hét végéig. Fronthatás addig nem várható. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.