Elképesztő timelapse készült Pécsről

2017. április. 07 11:13

"Túl a 65000. expómon, közel egy évnyi vesződés, sok-sok unalmas, és néha görcsölős óra után, végül elkészült a 3. Pécs timelapse-em."

Írta blogjában,  Csaba Imre fotós. Az egyetemista fiú a bejegyzésében több nehézségről is írt a videó elkészítésével kapcsolatba.

“Észrevehettétek, hogy 2 olyan felvétel is készült, amit motorizált sliderrel szoktak megvalósítani a kis távolság bejárása miatt. Mivel ilyen eszközöm nekem nincs, így maradt a jól bevált 3 lábú állvány. A Zsolnay negyednél a hídon kb. 2 centis ugrásokkal tettem odébb a kamerát, és mindezt úgy, hogy 1 méterre a kamerától a híd korlátai láthatóak.”

A végeredményt itt mutatjuk:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.