Elmosta az utat az áradás Noé bárkájához

2019. május. 26 9:44

Az amerikai Kentucky államban található Noé bárkája tulajdonosai 1 millió dolláros kártérítést követelnek a biztosítótól.

A heves esőzések földcsuszamlást okoztak a látványosság helyszínén, amely a bárkához vezető utat megsemmisítette. Kicsit ironikusnak tűnhet a helyzet, hogy áradások idején, pont Noé bárkáját kell a biztosítónak kártérítenie.

A fennálló perben a tulajdonosok 1 millió dollárt követlenek a látványosságot biztosító társaságoktól. Négy különböző biztosítási cég utasította vissza a 2017-es és 2018-as áradások okozta károk kifizetését. Azzal védekeztek, hogy a károk a látványossághoz vezető útban keletkeztek, a bárka nem sérült meg.

A bárka 2016-ban készült, 170 méter hosszú és a világ legnagyobb favázas építménye, amely nagyon népszerű a turisták körében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani továbbra sem. A több, mint egy hete tapasztalható fülledt idő a mai nappal véget ér. Jelentősen erősödik azonban a nappali felmelegedés, visszatér a hőség. Kiszáradás jelentkezhet, fogyasszanak sok folyadékot. A meleg éjszakák miatt a lakások nem hűlnek le megfelelően, ezért pedig az alvás felületessé válhat.
Az UV sugárzás tovább erősödik.
A légnyomás emelkedik.