Elmosta az utat az áradás Noé bárkájához

2019. május. 26 9:44

Az amerikai Kentucky államban található Noé bárkája tulajdonosai 1 millió dolláros kártérítést követelnek a biztosítótól.

A heves esőzések földcsuszamlást okoztak a látványosság helyszínén, amely a bárkához vezető utat megsemmisítette. Kicsit ironikusnak tűnhet a helyzet, hogy áradások idején, pont Noé bárkáját kell a biztosítónak kártérítenie.

A fennálló perben a tulajdonosok 1 millió dollárt követlenek a látványosságot biztosító társaságoktól. Négy különböző biztosítási cég utasította vissza a 2017-es és 2018-as áradások okozta károk kifizetését. Azzal védekeztek, hogy a károk a látványossághoz vezető útban keletkeztek, a bárka nem sérült meg.

A bárka 2016-ban készült, 170 méter hosszú és a világ legnagyobb favázas építménye, amely nagyon népszerű a turisták körében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Jelentős változásra egészen hétfőig nem kell számítani. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön megélénkül a szél, ami ott csökkenti a hőérzetet. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.