Ennyi víztölcsért még biztosan nem látott egyetlen képen

2018. január. 22 13:47

Amíg nálunk vasárnap többfelé szakadt a hó, addig tőlünk jóval délebbre, Görögország nyugati tájain is meglehetősen változékony volt az időjárás, több helyen nyárias zivatarok alakultak ki.

A zivatarokhoz kapcsolódóan pedig egyetlen nap alatt hihetetlen számú víztölcsér (a tornádó vízfelszín felett kialakuló változata) jött létre. Összesen 32 darabot számoltak meg a nap folyamán, de volt olyan pillanat amikor egyszerre kilenc volt megfigyelhető. Ebből nyolc még a kamera látómezejébe is belefért:

A felvételeket készítő görög meteorológus, Giannis Gasteratos átérezte az időjárási helyzet egyediségét, hiszen a képekhez csak annyi kommentárt fűzött “Once in a lifetime”. Valószínűleg úgy gondolja, ezzel ő el is készítette élete fotóját. A képek Korfu szigetén készültek.

Egy közeli felvétel az egyik víztölcsér alsó részéről. Itt szívja fel a vizet:

Egy közeli kép három víztölcsérről:

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.