Érkezik az újabb vihar, mutatjuk, merre lesz legerősebb a szél

2020. február. 27 9:15

Hétfőn már az ország nagy részén megtapasztalhattuk a szél erejét és pénteken is hasonló időjárási körülményekre lehet számítani a Dunántúl jelentős részén.

Csütörtökön sem lesz nyugodt az idő, főként a délelőtti órákban, az Észak-Dunántúlon kell viharos széllökésekre számítani. Délutánra jelentősen csökken a szél ereje, de ez csak átmeneti állapotnak ígérkezik. Csütörtök estétől az érkező hidegfront előtt a Kisalföldön és a Soproni-hegységeben ismét viharossá fokozódik a déli szél. Péntek hajnalban északnyugat felől eléri az országot a front, ennek jeleként a szél északnyugatira fordul és egyre nagyobb területen viharossá fokozódik. A Dunántúlon nagy területen kell 80-90 km/órás széllökésekre számítani. A Bakonyban és a Mecsekben azonban 100 km/órát meghaladó széllökések is várhatók. A legerősebb széllökések a késő délelőtti, kora délutáni órákban lesznek, amelyet az alábbi képsorozaton lehet nyomon követni (a térképeken feltüntettet számértékek km/órában értendők). Pénteken a kora esti óráktól jelentősen veszít az erejéből a szél, éjszaka már sehol sem várható viharos erejű széllökés. Az aktuális információkért érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Péntek reggel, 7 óra

10 óra

13 óra

16 óra

19 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.