Erős földrengés rázta meg Tajvan szigetét

2022. március. 22 20:26

A Richter-skála szerinti 6,6-os földrengést jegyeztek másfél órával ezelőtt Tajvan keleti partjai mellett, 30 kilométeres mélységben.

Alig egy héttel a Japánban kipattant, a Richter-skála szerinti 7,3-as erősségű földrengés után helyi idő szerint március 23-án, éjjel 1:41 perckor (UTC: március 22., 17:41) 6,6-os földrengést jegyeztek a mérőműszerek Tajvan szigete mellett. A rengés 30,6 kilométeres mélységben keletkezett Taitung városához közel. A földrengés erősségéből fakadóan valószínűsíthető a káresemény, a híradásokban azonban még nem számoltak be a következményekről.

Térkép forrása: earthquake.usgs.gov

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.