Eső áztatja a vasárnapot: óráról órára a csapadék érkezése

2019. március. 10 10:26

A délután folyamán sokfelé beborul az ég és az északi tájak felől egyre nagyobb területen elered az eső.

A legtöbb csapadék északon valószínű, a legkevesebb délnyugaton. Budapesten, Pest megye déli és keleti részein, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes részein estig 3-5 milliméter hullhat, Salgótarján környékén 7 milliméterre van kilátás. Nyugaton zömmel nyom-2 milliméter közötti mennyiség várható, de a délnyugati határszélen valószínűleg egyáltalán nem fog esni.

A csapadékzóna délkelet felé távozik a késő esti, éjszakai órákban. Zömmel több órán át tartó, áztató esőre kell számítani az egyes területeken, leginkább északon.

Vasárnap késő estétől akár 95 km/órás széllökések is előfordulhatnak az ország középső részén, bele értve a fővárost is. Jelenleg másodfokú figyelmeztetés van érvényben – érdemes figyelemmel kísérni az aktuális veszélyjelzést.

Vasárnap, 14 óra:

15 óra:

16 óra:

17 óra:

18 óra:

19 óra:

20 óra:

21 óra:

22 óra:

23 óra:

Vasárnap, éjfél:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az esti órákban észak felől egy hidegfront érte el hazánkat, minek hatására lehűl az idő. A front az érzékenyebbeknél fáradtság és tompaság érzést okozhat. Görcsös, migrénes fejfájás is előfordulhat. A megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. A tiszafafélék, a juhar, valamint a nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet.
A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.