Estétől sűrű köd képződésére figyelmeztetnek

2017. december. 31 11:36

Az esti órákra nagy területen kiderül az ég, mérséklődik a légmozgás, amely kedvező feltételeket biztosít sűrű ködmezők kialakulásához.

Vasárnap estétől elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, az Alföld északi peremén kiterjedtebb, máshol (Alföld, Kisalföld, Baranya) foltokban sűrű köd várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható köd miatt. Néhol szitálás is előfordulhat fagypont közeli hőmérséklet mellett. Hétfő napközben mindenhol – legkésőbb az Északi-középhegyég térségében – javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, de estétől ismét növekszik a ködhajlam.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.