Északnyugaton zivatar előfordulhat, figyelmeztetnek

2024. június. 15 11:01

Egy gyengülő, széteső front miatt az északnyugati országrészben a késő délutáni órákban esetleg megdörrenhet az ég. Egyébként hazánk nagy részén nyugodt, napsütéses idő lesz.

Szombaton késő délutántól, estétől északnyugaton alakulhatnak ki zivatarok, holnap pedig az északkeleti, keleti megyékben helyenként fordulhat elő zivatar. A zivatarokat felhőszakadás-szerű csapadék (~20-25 mm, az északnyugati határ közelében akár ennél több is), viharos (~60-70 km/h) széllökés és apróbb szemű jég (1 cm alatti átmérő) kísérheti.

Szombatra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Zala és Veszprém vármegyére a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Vasárnapra elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok miatt Budapestre, illetve Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés vármegyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.