Északon makacs ködfoltokra figyelmeztetnek

2017. október. 18 17:00

Az éjszaka folyamán ismét egyre több helyen válik erősen párássá a levegő, északon többfelé képződik sűrű köd. Figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat, amely ilyentájt, ősz közepén már együtt jár a pára, köd megjelenésével. Szeptemberben kiadós mennyiségű csapadék hullott, kedvező nedvességi viszonyokat biztosítva a köd képződéséhez. Éjszaka az Északi-középhegységben és az Észak-Dunántúlon kell tartós köd megjelenésére számítani. Északnyugaton a köd csak nagyon lassan oszlik fel. Helyenként csak a délután második felében süt ki a nap. Jelenleg öt megyére érvényes figyelmeztetés, de a terület nagysága akár nőhet is. Kísérjék figyelemmel veszélyjelzés oldalunkon az aktuális térképet.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.