Európa-szerte fagyos, téli idővel indult a nap

2021. április. 08 11:09

Több helyen hópelyhek hoztak téli hangulatot reggel hazánkban, gyakorlatilag országszerte fagyos idővel telt az éjszaka. Európa nagy részén sem kíméli az időjárás a virágzó növényeket.

Több helyen hózáporok alakultak ki csütörtök reggelre hazánkban, a Dunántúl egyes részein, valamint a fővárosban és az agglomerációban intenzíven havazott. Bár tartósan megmaradó hóréteg nem alakul ki, a látvány meglepő áprilisban. Több napja fagyos hajnalok teszik próbára az ébredező természetet – az időjárás jelenleg cseppet sem tavaszias.

Európa nagy részén hasonlóképp fagyosan indult a csütörtök, többfelé kifehéredett a táj az észak felől bezúduló hideg levegő hatására. Az időjárás a jövő héten sem lesz kegyes Nyugat-Európához, hazánkban azonban mindössze átmeneti visszaesés valószínű a hőmérsékletben a hét közepén, mely után gyorsan ismét a melegedés felé billen a mérleg.

Forrás: Meteociel

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hullámzó frontálzóna okoz kellemetlen tüneteket a hidegfrontra érzékenyeknél. A markáns lehűlés megviseli az ízületeket és az érzékeny szervezetet. Migrénes fejfájás kialakulhat. Fáradékonyság, koncentrációs nehézségek is tapasztalhatók.

A légnyomás jelentősen emelkedik.