Ezrek hagyják el otthonaikat Ausztráliában orkán miatt

2017. március. 27 6:50

Ezrek hagyták el hétfőn otthonaikat Ausztráliában pusztítással fenyegető orkán miatt.

Az ország északkeleti partvidékén, Queenslandben élők vannak veszélyben az Ayr és Bowen városok közti 100 kilométeres sávban, erre tart ugyanis egy jelenleg hármas erősségűnek ítélt vihar. Széllökései elérik az óránkénti 165 kilométeres sebességet, ám ausztrál meteorológusok szerint fennáll a veszély, hogy a szárazföldre érve négyes erősségűvé fejlődik és akkor óránként akár 260 kilométeres sebességűre erősödhetnek széllökései.

Ilyen pusztító vihart emberemlékezet óta nem élt meg Queensland, az eddig feljegyzett viharok leghevesebbike sem volt kettes fokozatúnál veszélyesebb. Félő, hogy a régebbi építésű házak nem tudnának dacolni 4-es erősségű orkánnal, a vízszint pedig átmenetileg 4 méterrel is megemelkedhet.

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.