Fagyos volt a reggel az ország nagy részén

2019. október. 08 7:09

Megérkezett az idei első, jelentős fagy: az ország nagy részén fagypont köré, vagy az alá csökkent a hőmérséklet keddre virradóra. Keleten volt a hidegebb.

A szombati hidegfront az ilyenkor szokásosnál jelentősen hűvösebb időt eredményezett hazánkban, a lehűlés pedig a hétfői napon érte el a mélypontját. Az elmúlt éjszaka jórészt derült égbolttal telt, kedd reggelre nagy területen fagypont alá csökkent a hőmérséklet. A leghidegebb a keleti határszélen volt, Nyíradony környezetében -6 fokig hűlt a levegő. Az alábbi térképen a reggel 6 órás, 2 méteren mért hőmérsékletek láthatóak.

A következő napokban enyhülés várható, majd csütörtökön újabb hidegfront éri el hazánkat – azonban hajnali, reggeli fagyra ezúttal jóval kisebb területen nyílik esély. Péntektől jelentős melegedés várható, a szokásosnál több fokkal magasabb hőmérsékletek jellemzik majd időjárásunkat.

Térkép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.