Felhőművészet személyesen az időjárástól: képválogatás a keddi zivatarokról

2022. május. 18 12:09

Hidegfront lopta el előlünk a napsütést kedden, szép számmal alakultak ki zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső is volt.

Hidegfront vonult át hazánkon kedden, borongós, esős napot tudhatunk magunk mögött, szép számmal alakultak ki zivatarok is. Néhol jégeső, felhőszakadás, viharos széllökések kísérték az intenzívebb gócokat. Kiadósabb eső lokális jelleggel érkezett, a legtöbb csapadék ezúttal a délnyugati határ környékén esett.

A hidegfront mögött észak felől hideg levegő áramlik hazánk területére, melynek köszönhetően szerdán több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Átmeneti azonban a lehűlés, csütörtöktől ismét melegedés veszi kezdetét.

Az alábbi összeállításban az olvasók legszebb zivatar-képei közül válogattunk.

Fénykép: Időkép, Kaposvár

Fénykép: Takács Ákos, Nagyrada / Időkép

Fénykép: Vajda Kinga, Bogád / Időkép

Fénykép: Gyula Józsefné Szőke, Kastélyosdombó / Időinfó-Metkép

Fénykép: Csapó Réka, Mosonmagyaróvár / Időinfó-Metkép

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.