Felhőszakadás és zivatar veszélyére figyelmeztetnek

2020. április. 29 11:11

A déli óráktól kezdetben a Dunántúlon, majd délutántól már a Dunától keletre is többfelé kell számítani intenzívebb záporokra és zivatarokra.

A zivatarokat viharos széllökések (70-80 km/óra), lokálisan nagyobb mennyiségű (helyenként akár 25-30 milliméter is lehet) csapadék, valamint kisebb szemű (1-2 centiméter) jégeső is kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok, valamint a felhőszakadások kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra, szerdára vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön a nappali gomolyfelhő-képződésből a déli órák környékétől keleten zivatarok kialakulására van esély. A zivatarokat viharos szél (60-80 km/óra), esetleg apró szemű jég kísérheti. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok kialakulásának esélye miatt, csütörtökre vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.