Felhőszakadás kísérheti a zivatarokat, figyelmeztetés érvényes

2021. szeptember. 27 12:56

Hétfőn még több helyen, majd kedden főként az Alföld déli részén fordulhatnak elő zivatarok. A zivatarokat helyenként nagy mennyiségű csapadék kísérheti.

Hétfőn napközben az északkeleti országrész kivételével van esély a záporok mellett zivatarok kialakulására is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék kivételével az egész országra a hétfői napra vonatkozóan. Felhőszakadás lehetséges előfordulása miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Éjszaka főleg a középső országrészben és a déli területeken várható esetleg zivatar. Az intenzívebb gócokban lokálisan 25-30 milliméert meghaladó csapadék hullhat. Kedden kis eséllyel az Alföldön alakulhat ki esetleg gyenge zivatar. Kedden Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarveszély miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.