Felhőszakadás veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést

2018. június. 28 11:36

A hazánktól délkeletre örvénylő ciklon nedves levegője különösen kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához, amelyeket helyenként jelentős mennyiségű csapadék, felhőszakadás kísérhet.

Csütörtök délután több helyen alakulhatnak ki zivatarok, délkeleten valamivel kisebb számban. Az éjszaka folyamán elszórtan, elsősorban a Dél-Dunántúlon és az Alföldön fordulhat elő dörgéssel, villámlással kísért záporos csapadék.

Péntek napközben ismét nagy területre terjed ki a zivatartevékenység. A zivatarokat elsősorban jelentős mennyiségű csapadék (több, mint 15-25 milliméter) kísérheti, de néhol szélerősödés, valamint jégeső (1-2 centiméteres átmérővel) is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.