Felhőszakadásra és zivatarra figyelmeztetnek keleten

2022. április. 28 8:29

A térségünk időjárását meghatározó légörvény fokozatosan kelet felé helyeződik, de a Dunától keletre fekvő területeken helyenként még felhőszakadással kísért zivatarokat okozhat.

Kiemelten az ország középső, alföldi, és északkeleti tájain csütörtökön délelőtt beágyazott záporok, és egy-egy zivatar előfordulhat. Napközben ezeken a helyeken még labilisabb maradhat a légállapot, zivatar is kialakulhat. Főleg a Tiszántúlon jelentősebb mennyiségű (akár 20 millimétert meghaladó) csapadék kísérheti az intenzívebb gócokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Csongrád-Csanád, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan. Felhőszakadásra Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.