Felhőszakadásra figyelmeztetnek a keleti megyékben

2018. szeptember. 05 10:33

Az elmúlt napok csapadékos időjárását okozó légörvény fokozatosan távolodik hazánktól, de ma még a keleti megyékben okozhat intenzív zivatarokat.

Szerdán a déli óráktól az ország keleti kétharmadán szórványosan lehet zivatartevékenységre számítani, intenzívebb gócok elsősorban az Eger-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában fordulhatnak elő. Éjszaka a zivatarok mindenütt megszűnnek, majd csütörtökön elsősorban a középső országrészben lehet néhol dörgés, villámlás.

A zivatarokat főként felhőszakadás (akár 25-30 milliméter csapadék) kísérheti, de esetleg szélerősödés (40-65 km/óra) és kisebb méretű jég is társulhat hozzájuk. Csütörtök reggelre az Alföldön és az Észak-Dunántúlon foltokban köd képződhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét keleti megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a nagy mennyiségű csapadék veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma már nem kell újabb fronthatással számolni. A következő napokban borult idő várható, ami a kedélyállapotot kedvezőtlenül befolyásolja.

A légnyomás csökken.