Hajnalban 105 km/órás széllel tört be a hideg

2017. október. 24 10:47

A hétfői csapadékos, szeles időt okozó ciklon délkelet felé elhagyta hazánkat, utat engedve az észak, északnyugat felől beáramló hideg levegőnek.

Már a hajnali órákban nagy széllel járt a hideg levegő beáramlása, hiszen a Balatonnál több helyen 90 km/órás széllökéseket mértek. A  legnagyobb szelet Balatonmáriafürdőnél regisztrálta az OMSZ, 105 km/órával. Kab-hegy sem sokkal maradt el ettől az értéktől, ott 94 km/óra volt a legnagyobb széllökés.

kép forrása: met.hu

Ma napközben még továbbra is számítani kell viharos széllökésekre a Balaton környékén, majd az esti óráktól fog jelentősebben gyengülni a szél ereje. Az aktuális riasztásokat, figyelmeztetéseket kövessék nyomon veszélyjelzés térképeinken.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.