Hajnalban országos melegrekord dőlt

2017. augusztus. 27 11:49

A késő este érkező hidegfront előtt rendkívül meleg levegő áramlik fölénk, amely meglátszott a hajnali hőmérsékleti értékeken is, hiszen országos melegrekord született.

A vasárnap hajnal szokatlanul melegnek bizonyult a magasabban fekvő tájakon. Amíg síkvidéken csupán 13, 19 fok volt a hőmérsékleti minimum, addig a dombokon, hegytetőkön 20 fok feletti értékeket mértek az Országos Meteorológiai Szolgálat hálózatában. Az országos és egyben a budapesti melegrekord egy tized fokkal dőlt meg: 1992-ben 23,8 fokot mértek a Széchenyi-hegyen, de ma hajnalban a János-hegyen csupán 23,9 fokig hűlt le a levegő, számolt be az OMSZ. Ma délután is nagyon meleg lesz, akár a 38,0 fokos maximumrekord is megdőlhet.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.