Hatalmas pelyhekben szakadt a hó Szombathelyen, videón mutatjuk

2023. november. 25 14:50

Nyugat-Magyarországra már megérkezett a tél, Vas vármegyében többfelé is kifehéredett a táj.

Amint arról beszámoltunk, télies idővel telik az ősz utolsó hétvégéje, Nyugat-Magyarországon már többfelé nagyobb mennyiségű hó hullott, az előrejelzések alapján pedig szombat késő délutántól a Miskolc-Szeged vonal széles sávjában is várható havazás, hózáporok is valószínűek. 

Vas vármegyében is többfelé kifehéredett a táj, például Szombathelyen és Vasváron. A MetFigyelő a Facebook-oldalán osztott meg egy videót arról, hogy Szombathelyen milyen hatalmas pelyhekben szakadt a hó:

De a Börzsönyből is kaptak friss havas, zúzmarás képeket, a Nagy Hideg-hegyről. 

A következő napokban is változékonyan alakul időjárásunk, havat és esőt is kaphatunk. Jövő héten kedden és pénteken is mediterrán ciklon vonul át hazánk felett, kiadós mennyiségű csapadék kíséretében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.