Hétfőn még több helyen lehetnek zivatarok, figyelmeztetés érvényes

2021. május. 31 11:52

A Fekete-tenger térségében örvénylő ciklon hétfőn napközben hazánk középső és keleti területein kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

Hétfőn a déli óráktól estig tartó időszakban lehet számítani szórványosan zivatarok kipattanására, legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati területein. Az intenzív gócokhoz apró szemű jégeső, felhőszakadás (25 milliméter feletti hirtelen lezúduló csapadék, de lokálisan ennél több sem kizárt) és viharos (60-70 km/óra) széllökések is társulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt három nyugati megye kivételével az egész országra. Felhőszakadás miatt Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden a déli órákban a délkeleti határ mentén kis eséllyel megdörrenhet az ég.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.