Heves zivatarok alakulhatnak ki az Észak-Dunántúlon

2018. május. 08 11:09

Kedden és szerdán a délutáni órákban intenzív gomolyfelhő-képződés várható, amelyből legnagyobb valószínűséggel északnyugaton akár heves zivatarok is létrejöhetnek.

Kedden jellemzően délutántól-estig a Dél-Alföldön helyenként, másutt (döntően a Dunántúlon és északon) szórványosan várható zivatarok kialakulása. Zivatar környezetében viharos szél (60-75 km/óra) és helyenként jégeső (1 cm alatti átmérővel) valószínű. Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron megyére a várható zivatarok miatt.

Az előttünk álló éjszaka északnyugaton, északon valószínű helyenként zivatarok előfordulása. Egy-egy helyen (kissé nagyobb valószínűséggel északnyugaton) zivatar környezetében kedd délutántól, előreláthatólag szerda délelőttig nem zárható ki 80 km/óra feletti széllökés és 2 centiméter körüli vagy feletti jégméret kialakulása. Szerdán az ország délnyugati harmadának kivitelével  elszórtan valószínű zivatarok kialakulása, viharos szél (60-75 km/óra) és egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (15-25 milliméter) kíséretében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat három északnyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára a várható heves zivatarok miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás