Heves zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

2018. május. 09 11:17

Szerdán és csütörtökön a délutáni, esti órákban ismét aktivizálódik a légkör. Több helyen kell zivatarokra és felhőszakadásra számítani.

Szerdán és csütörtökön legnagyobb eséllyel és számban délután, este legkisebbel hajnalban és délelőtt számíthatunk zivatarokra. Szerdán a délnyugati határvidéken minimális eséllyel lehet zivatar, másutt szórványosan várható. Az OMSZ négy észak-dunántúli megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára, a várható intenzív zivatarok miatt.

Csütörtökön az ország északkeleti harmadán van a legkisebb valószínűsége zivatarnak, másutt ismét szórványosan alakulnak ki, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon. Zivatarokat erős vagy viharos (55-75 km/óra) széllökés, intenzív zápor (5-25 milliméter) és jégeső (többnyire 2 centiméternél kisebb) kísérhet. Néhol felhőszakadás (több, mint 30 milliméter) is előfordulhat. Egy-egy heves zivatar is lehet, amelyhez kis eséllyel 80 km/óra feletti szélroham és 2 centiméternél nagyobb méretű jég társulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország középső és nyugati megyéire a várhatóan heves zivatarok és felhőszakadások miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.