Horvátországba már holnap visszatér a strandidő

2017. július. 26 6:02

Az elmúlt napokban Horvátországban is mérséklődött a kánikula, kevésbé volt alkalmas az időjárás a strandolásra, mint a múlt héten.

Az átvonult hidegfront hatására déli szomszédunknál is hűvösebbre fordult az idő. Holnaptól viszont dél felől már ismét melegebb léghullámok áramlanak az Adriai-tenger fölé, így aki ezen a héten megy nyaralni, kikapcsolódni a horvát tengerpartra jól választott időpontot. Szinte zavartalan napsütés és 30 fok feletti maximum hőmérséklet várja, esőre, viharokra nem kell készülnie. A hét végén és a jövő hét elején tovább erősödik majd a nappali felmelegedés. Akkor az ország nagy részén már 35 fok felett alakul a hőmérséklet a délutáni órákban. A tenger felszíne lassan eléri idei maximális hőmérsékletét, most 25, 27 fokos a víz.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.