Így áraszt el minket a sarkvidéki hideg levegő, óráról órára

2018. október. 23 15:23

Az érkező hidegfront az Északi-sarkvidék térségéből származó légtömeget hoz magával. A szokásostól nagyon eltérő lesz a hőmérséklet napi menete a szerdai napon.

A hideg levegő északkelet felől, a Zempléni-hegység térségében tör be hazánk területére. Érkezésével egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél.

Normális esetben a hőmérséklet kora reggel éri el mélypontját, majd folyamatos emelkedéssel kora délután mérhetjük a legmagasabb értékeket. A hidegfronttal érkező hideg levegő azonban teljesen felborítja a hőmérséklet rendes napi menetét. Az alábbi képsorozaton megfigyelhető, ahogy óráról órára egyre kisebb területre szorul az enyhébb légtömeg, végül délután 3 órakor teljesen elhagyja hazánkat. Az előrejelzés szerint Miskolcon reggel 8 óra, Budapesten 10 óra, Szegeden 12 óra, Pécsett pedig 13 óra körül fogja beállni a hőmérséklet napi maximuma.

Szerda reggel, 7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az esti órákban észak felől egy hidegfront érte el hazánkat, minek hatására lehűl az idő. A front az érzékenyebbeknél fáradtság és tompaság érzést okozhat. Görcsös, migrénes fejfájás is előfordulhat. A megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. A tiszafafélék, a juhar, valamint a nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet.
A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.