Így áraszt el minket a sarkvidéki hideg levegő, óráról órára

2018. október. 23 15:23

Az érkező hidegfront az Északi-sarkvidék térségéből származó légtömeget hoz magával. A szokásostól nagyon eltérő lesz a hőmérséklet napi menete a szerdai napon.

A hideg levegő északkelet felől, a Zempléni-hegység térségében tör be hazánk területére. Érkezésével egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél.

Normális esetben a hőmérséklet kora reggel éri el mélypontját, majd folyamatos emelkedéssel kora délután mérhetjük a legmagasabb értékeket. A hidegfronttal érkező hideg levegő azonban teljesen felborítja a hőmérséklet rendes napi menetét. Az alábbi képsorozaton megfigyelhető, ahogy óráról órára egyre kisebb területre szorul az enyhébb légtömeg, végül délután 3 órakor teljesen elhagyja hazánkat. Az előrejelzés szerint Miskolcon reggel 8 óra, Budapesten 10 óra, Szegeden 12 óra, Pécsett pedig 13 óra körül fogja beállni a hőmérséklet napi maximuma.

Szerda reggel, 7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Az esti órában egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Folytatódik a lehűlés. A hideg időben egyre vastagabb ruházatra van szükségünk. Fronthatásra ma még nem kell számítani. Mérséklet marad a szél. Ami jelentősen nem csökkenti a hőérzetet.
A légnyomás csökken.