Így vonulnak át felettünk a hidegfront záporai – óráról órára

2017. június. 15 11:35

Ma még szép napos időnk lesz, de péntek hajnalban a Kisalföldön már zivatarok vonulnak keresztül.

Pénteken a hidegfronthoz kötődve szórványosan várható zivatarok kialakulása. Reggel még csak északnyugaton, majd napközben másutt is számítani lehet a villámtevékenység mellett lokálisan nagyobb mennyiségű (15-20 mm körüli) csapadékra, kisebb eséllyel viharos (60-80 km/h) szélrohamokra és kisebb méretű (1-2 cm) jégre. Egy-egy heves zivatar is kialakulhat (bizonytalan területi megjelenéssel), legkisebb eséllyel a Dél-Dunántúlon.

Késő délután északnyugat felől csökken a felhőzet. A délnyugati szél megélénkül, majd a szél estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul, és ott többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között valószínű, délnyugaton lehet a melegebb.

 

7 óra

 

8 óra

 

9 óra

 

10 óra

 

11 óra

 

12 óra

 

13 óra

 

14 óra

 

15 óra

 

16 óra

 

17 óra

 

18 óra

 

19 óra

 

20 óra

 

21 óra

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.