Ilyen idő lesz az idei Forma 1-es futamon

2017. július. 25 9:24

A hangulattal együtt az időjárás is egyre forróbbá válik a hét vége felé. Napról napra melegszik az idő, a vasárnapi futamon már klasszikus aszfalt olvasztó melegben folyik majd a verseny.

péntek

Gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és egy futó zápor is megzavarhatja akár az első időfutamot. Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet délután 24 és 26 fok között alakul.

 

szombat

Alapvetően napos idő várható, csapadékra már nem kell számítani. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A hőmérséklet délután 28, 29 fok körül valószínű.

 

vasárnap

Biztosak lehetünk benne, hogy az időjárás nem fog beleszólni a délutáni fő verseny alakulásába. Gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet a verseny idején 31, 32 fok körül valószínű.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.