Intenzív ciklon veszi ostrom alá Nyugat-Európát

2019. október. 14 16:39

Míg kontinensünk nagy része fölé szokatlanul meleg levegő áramlik, az Atlanti-óceán felett már egy markáns ciklon van kialakulóban, amely hamarosan eléri Nyugat-Európát.

A Kárpát-medencében még a következő napokban is hamisítatlanul élvezhetjük a vénasszonyok nyarát, ugyanakkor Európa nyugati partvidékén már készülhetnek a komoly szélviharral járó ciklon érkezésére.

A ciklon várhatóan csütörtökre virradó éjszaka éri el Írország nyugati partvidékét. A légnyomás a ciklon középpontjában 970 hPa-ig csökken (térkép alább).

A legerősebb széllökések csütörtökön és pénteken Írország partvidékén és a La Manche csatorna térégében elérhetik a 100-120 km/órás sebességet (részletes térkép alul). A hajó- és kompforgalomban emiatt komolyabb fennakadások várhatók Angliában. A ciklon ereje az előrejelzések szerint szombatra gyengülhet számottevően.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek.A viharossá fokozódó szél csökkenti a hőérzetet az északi országrészben.

A légnyomás csökken, majd nőni kezd.