Intenzív zivatarok alakulnak ki északon, figyelmeztetés érvényes

2021. augusztus. 24 10:45

A délutáni órákban főként hazánk északkeleti megyéiben kedvezővé válnak a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeket viharos széllökés és felhőszakadás is kísérhet.

Kedden napközben elsősorban az ország északkeleti harmadán és az északi határvidék közelében kell elszórtan zivatarok kialakulására számítani. A zivatartevékenység várhatóan a késő esti órákra fokozatosan lecseng. A zivatarokat viharos (60-70 km/óra) széllökés és intenzív csapadékhullás (10-20 milliméter) is kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékre, keddre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.