Ismét erősödőben a Dorian hurrikán

2019. szeptember. 05 14:36

A Dorian hurrikán észak, északkelet felé folytatja útját, miközben örvénylése ismét egyre erősödik. Péntek estére megközelíti Dél-Karolina partjait.

A hurrikán várhatóan Észak-Karolina partjainál fog földet érni, miközben a középpontjában a légnyomás 957 hPa-ra csökken, a szél erőssége pedig tartósan elérheti a 185 km/órát.

Az alábbi műholdképeken is felfedezhető, hogy reggel 5 és 8 óra közötti időben a hurrikán szeme körül a vastag felhőzóna ismét összezárult, amely a forgás felgyorsulására utal. A számítások alapján újra 4-es erősségűvé vált a Saffir-Simpson-féle hurrikán skálán.

A következő napokban még az USA több keleti államának partvidékét fogja érinteni az intenzív forgószél. Majd jövő hét elején a hidegebb óceán fölé érve intenzitása jelentősen csökken. Legyengülve hétfő estére elérheti Grönland partjait is.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.