Ismét erősödőben a Dorian hurrikán

2019. szeptember. 05 14:36

A Dorian hurrikán észak, északkelet felé folytatja útját, miközben örvénylése ismét egyre erősödik. Péntek estére megközelíti Dél-Karolina partjait.

A hurrikán várhatóan Észak-Karolina partjainál fog földet érni, miközben a középpontjában a légnyomás 957 hPa-ra csökken, a szél erőssége pedig tartósan elérheti a 185 km/órát.

Az alábbi műholdképeken is felfedezhető, hogy reggel 5 és 8 óra közötti időben a hurrikán szeme körül a vastag felhőzóna ismét összezárult, amely a forgás felgyorsulására utal. A számítások alapján újra 4-es erősségűvé vált a Saffir-Simpson-féle hurrikán skálán.

A következő napokban még az USA több keleti államának partvidékét fogja érinteni az intenzív forgószél. Majd jövő hét elején a hidegebb óceán fölé érve intenzitása jelentősen csökken. Legyengülve hétfő estére elérheti Grönland partjait is.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Egészen keddig melegszik az idő, akkor azonban egy markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést. Ma fronthatással csak a melegre nagyon érzékenyeknek kell számolni. Töltekezzenek a gyönyörű napos időben. Töltsenek minél több időt a szabadban.
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban marad, bár helyenként - elsősorban az Alföldön - a nagyon magas szintet is elérheti.

A légnyomás csökken.