Japánban megkezdődött a cseresznyefa-virágzás

2017. március. 22 7:27

Megkezdődött Japánban a cseresznyefa-virágzás és ezzel az ázsiai ország lakói számára beköszöntött a tavasz.

A lenyűgöző természeti látványosság kezdetét a japán meteorológiai szolgálat jelentette be kedden, miután legalább öt bimbó bontott szirmokat a Jaszukuni Szentély egyik fáján. A hírt a meteorológiai szolgálat egyik munkatársa jelentette be a sajtónak és a híres szentély látogatóinak, akik a halvány rózsaszín virágokat fényképezték a jellemzően még mindig csupasz fákon.
Idén hozzávetőleg öt nappal korábban jelentették be a cseresznyefa-virágzás kezdetét a szokásosnál. A virágzás március végén, április elején lesz megcsodálható teljes pompájában.

Ami így néz majd ki:

A cseresznyefák Japán déli, melegebb éghajlatú részein bontanak először virágot, a virágzást idén mégis a fővárosban, Tokióban jelentették be elsőként.


A világ másik felén, Washingtonban viszont rossz hírekkel szolgáltak a cseresznyefa-virágzás kedvelőinek. A hideg idő miatt a virágok csaknem fele lefagyott az amerikai főváros híres fáin. A látványosság rendkívül közkedvelt a turisták körében, idén azonban nem lesz olyan pompázatos, mint amilyen lenni szokott – figyelmeztettek a szakemberek rusbank.net.
Az ottani fákat 1912-ben Tokió akkori polgármestere ajándékozta Washingtonnak.

Mi azért mutatunk egy néhány évvel ezelőtti videót, a washingtoni cseresznyefa-virágzásról:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.