Jégtáblán sodródó nagymamát mentettek ki a tengerből

2019. március. 03 13:59

Egy texasi nagymamát mentettek ki Izlandon ezen a héten, aki egy királyi trónusra emlékeztető jéghegyen fényképezkedett, ami a tengerre sodródott.

A 77 éves Judith Streng Izlandon nyaralt a fiával, Robbal. A Jökulsárlón-i Diamond Beach-en jégből készült trónra mászott fel, amely ideális ülőhelynek tűnt. Megnézve az alakját, valóban jó ötletnek tűnt felmászni és ráülni. Egyszerű szórakozásnak indult, aztán elkezdett imbolyogni a jégtrón és jött egy nagy hullám.

Streng elmondta, hogy a második nagy hullám úgy megmozgatta a jégtömböt, hogy azt hitte lecsúszik, bele a vízbe.

– Nem vagyok túl nehéz, így lebegni tudtam a jégtömbbel – mondta Streng. Szerencsére egy hajó kapitánya, Randy Lacount a közelben tartózkodott és ő mentette meg, mielőtt túl késő lett volna. Belegázolt a vízbe, és kihúzta Judithot a jégtömbről, mielőtt kisodródott volna a nyílt tengerre.

Streng unokája, Catherine által a közösségi médiára feltöltött fotók gyorsan terjedtek. Streng nem tűnt túlságosan lesújtottnak az események után, amikor az izgalom véget ért.

– Mindig királynő akartam lenni – ez volt az egyetlen esélyem – mondta Streng az ABC News-nak.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Tegnap az esti órákban nyugat felől egy melegfront érte el hazánkat. A magasban beáramló meleg levegő csak a nagyon érzékenyeknél okozhat esetleg panaszokat. Zivatarok környezetében izgatottság és asztmatikus panaszok kialakulhatnak. A déli órákban erős UV sugárzásra kell számítani. A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas szinten várható.
A légnyomás alig változik.