Jelentős hó hullhat pénteken

2018. február. 01 8:59

Csütörtökön késő délután erős hidegfront éri el hazánkat, hatására sokfelé elered az eső, majd az éjszaka folyamán az esőt nyugaton mind inkább havazás váltja fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a pénteki napra, három dunántúli megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható havazás miatt. Vas, Zala és Veszprém megyében több helyen 5 centimétert meghaladó hóréteg kialakulása valószínű péntek estig. A legnagyobb mennyiség a Bakony nyugati részein, a Kőszegi-hegységben, valamint Szentgotthárd környékén valószínű. Arrafelé 10 centiméter körüli hóréteg is kialakulhat.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Láthatóan az igazán nagy mennyiségű hó (alsó kép) Ausztriában és Szlovéniában hull majd le, de hazánk nyugati tájaira is jut belőle jelentősebb mennyiség. A sötétkék szín már 10 centiméter feletti vastagságú havat jelöl.

kép forrása: weather.us

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.